Universele Verklaring

van de Ware Natuur

van de Mens

 


Het leven van Philip Renard (1944) staat sinds zijn middelbare-schooltijd in het teken van een onderzoek naar zijn ware natuur. Geboren en opgegroeid in de Nederlandse cultuur, verdiepte hij zich onder andere in de kern van het christendom en de westerse filosofie. Zijn belangstelling voor oosterse bevrijdingswegen bracht hem in Indonesië en India en resulteerde in de publicatie van vele artikelen en diverse boeken, onder andere over de Indiase Advaita-filosofie.


Nadat Philip’s zelfonderzoek had geleid tot een twijfelloze herkenning van zijn ware natuur, heeft hij vanaf 1999 twaalf jaar bijeenkomsten met belangstellenden geleid. Bij deze bijeenkomsten, satsangs genaamd, stond de aandacht voor de ware natuur van de mens volledig centraal. In 2005 publiceerde hij het boek Non-dualisme, de directe bevrijdingsweg, waarin hij benadrukt dat er één noemer is voor de essentie van alle bevrijdingswegen.


In de afgelopen jaren heeft Philip gewerkt aan het leggen van een verbinding tussen de kern van de oosterse en de westerse denkrichtingen, vanuit de overtuiging dat dit een werkelijke bijdrage kan leveren aan maatschappelijke ontwikkelingen, ook internationaal.

Auteur